Сатира – Пепе ( Жаба ) Епископ

1,200.00 ден

Одличен Квалитет на Принт на најдобриот можен материјал The Fruit of the Loom.

Доколку имате желба за друг дизајн или друга боја ( комбинација ) контактирајте не на долунаведените телефонски броеви.

Колекција Византиски Хуманизам ( Сатира ).

Византискиот хуманизам овде е прикажан парадоксално. Од една страна Тој е главен двигател на творештвото на една ера каде ги удостојува сите поединци. Но, од друга страна како што е овде прикажан го штити чистиот дух, префинето и сатирично претставувајќи одредени структури, логоа, творештва, науки, духовност, имагинација.

Телефони за контакт: 078 – 849 – 708; 076 – 200 – 813

Опис

Византискиот хуманизам претставува интензивна творечка активност, приближувајќи се кон својот зенит и манифестирајќи една впечатлива аналогија. Византискиот хуманизам верува во виталноста на класичната цивилизација, во нејзините науки и уметности, и ги воздигнува нивните чисти научни и креативни достигнувања. Византискиот хуманизам не отстапува од Догмата ( Столбот – Дрвото ). Тој воопшто не отстапува од Канонот. Едноставно е флексибилен ( непредвидливо променлив во одредени закони ) за чист компромис во вечната борба, жртва и должност ( Разгрнувачко Предание ) во рамките на духовноста, имагинацијата, творештвтото, науката, уметноста, медицината итн.